Кой заби столове в стените и заля с боя радиаторите в сградата?

Вандалски акт срещу сградата на природо-математическата гимназия в Добрич. Кметът на града публикува кадри в своя Facebook профил, които показват щетите, нанесени от неизвестни до момента лица. Сградата на учебното заведение е в ремонт и в нея не се провеждат учебни занятия. Оказва се, че при ремонта системата за видеонаблюдение е премахната. В ефира на „Събуди се” директорът на ПМГ „Иван Вазов” Галин Канев разказа за нанесените щети.  

„В съблекалнята на физкултурния салон е потрошена ламперията, а в хранилището по химия е разлята боя по радиаторите. В една от стаите някой се е опитал да боядиса стената. Има забити столове в изолацията. Всичко това е станало по време на коледните празници”, посочи Канев. 

БОНУС СРЕЩУ ШЕСТИЦИ: Шеф плаща заплати на служителите си според оценките на децата им

„Няма следи от разбиване. Не е ясно и откъде тези хора са влезли. За случая е уведомена и полицията, но засега оттам не са излезли със становище. Досега подобни инциденти, в такъв мащаб, в училището не е имало. Чупени са врати, обръщани са столове, надрасквани са стените, но винаги сме идентифицирали извършителите ”, добави директорът. 

„Съмнявам се посегателството да е извършено от ученици от нашето училище. Нека да изчакаме полицията да си свърши работата и тогава да коментираме кой е физическият извършител”, заключи Галин Канев. 

Повече гледайте във видеото. 

 

 

Репортер: Деян Герговски