Преди време той предизвика фурор в мрежата с цветните си чорапи

Канадският премиер Джъстин Трюдо грабна вниманието на потребителите в социалните мрежи със снимка с брада, съобщи Ройтерс. Кадърът е заснет от личния фотограф на министър-председателя. 

Канадският премиер – верен на цветните чорапи (СНИМКИ)

Публикацията в Instagram предизвика буря от реакции и призива "Искаме отговори за брадата". Потребителите в Twitter също се развълнуваха от темата и хаштагът #trudeaubeard се разпространи скоростно.

Трюдо и преди се е появявал с брада и дори с мустаци, докато беше в опозиция. Но откакто е премиер, винаги е гладко избръснат. От канцеларията му засега не отговарят на журналистическите запитвания дали премиерът възнамерява да поддържа новия си външен вид.

Канадският журналист и коментатор Шинан Говани отбеляза, че брадата на Джъстин Трюдо буди спомени за баща му Пиер Трюдо, който през 1979 г. поддържал подобна, докато бил в опозиция.

"Ако някой световен политик може да прокара такъв бруклински креативен вид, то това е Джъстин. Но е рискова игра на този етап - да иска да привлече вниманието с брада, когато светът гори", коментира Иън Капстик, моден консултант на много политици.

СТИЛ С ХУМОР: Чорапите на канадския премиер (СНИМКИ)

Брадите не са обичайни за съвременната политика и хората обикновено забелязват, когато водеща политическа фигура смени по този начин външния си вид, отбелязва Би Би Си. В САЩ например политиците се появяват публично с бради, когато загубят избори или са в опозиция.



През 2015 г. тогавашният председател на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Пол Райън публикува своя снимка с брада в Instagram и отбеляза, че е първият председател на Камарата с брада от почти 100 г. насам. Решението му да измени на гладко обръснатото лице разбуни духовете.