Темата коментираха политолозите Стойчо Стойчев и Мария Пиргова

„Прекалено много административни служби са включени в един проблем, който вече се превръща в национален. И отново не се знае кой е отговорен. Не се знае пирамидата на отговорността. И се случва така, че няколко души да отговарят за една водна площ – четири министерства са отговорни за един обект. От тук нататък има безотговорност”. Това коментира в предаването „Здравей, България” политологът Мария Пиргова.

Росен Плевнелиев: Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза

„Законодателството е толкова административно объркано, че на прокуратурата ще й е много трудно да изведе виновника за тази криза. Виждаме един показен арест. Задържането под стража на Нено Димов е прекалено. Струва ми се, че много бързо новата българска прокуратура иска да покаже румънски вариант, да се покажем пред европейските институции, да се чуе, че в България корупцията вече се бори с арести на министри и засяга висшите слоеве на властта”, допълни Пиргова.

"Парадоксално е, че общественото мнение е в подкрепа на министър Димов. Фактът е, че за първи път имаме задържан член на правителството с много дълга мярка", коментира Стойчо Стойчев.

Обвиняват Нено Димов в умишлена безстопанственост заради водната криза

По думите му Иван Гешев е доста последователен. А арестът напомня случая „Иванчева”. Това е стилът на новият обвинител номер 1, категоричен е политологът.

„Това не е само удар по член на кабинета. Знаем, че Нено Димов беше председател на Института за дясна политика - нещо като идеологически стожер на сегашната управляващата кoaлиция. Ударена беше философията на управлението”, заключи Стойчо Стойчев.

Целия разговор по темата гледайте във видеото.