Инцидентът станал при отбивката за Свиленград

Верижна катастрофа затвори магистрала "Марица". Петима души са откарани в болница. Инцидентът стана в района на Свиленград и блокира движението за повече от три часа.

Според информацията, в района е имало изключително гъста мъгла и няколко коли са се ударили в камион. Малко след 10 сутринта в района на Свиленград мъглата е почти непрогледна. Видимостта е по-малко от 50 метра. Докато стигнал до опашката камион се опитва да спре, лек автомобил се удря в него. Шофьорът казва, че се е движил бавно, но въпреки това не успял да избегне сблъсъка.

  „На мястото е имало служители на пътна полиция, които са се грижили за безопасността на движението и са подреждали опашката от товарни автомобили”, каза Паско Пасков, началник група „Пътна полиция”.

Четири трамвая се удариха в София, има загинал и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

В колата са пътували петима души, сред които и две деца. Всички са откарани за преглед. Най-тежко е състоянието на жената, пътувала до шофьора. „С контузна рана на челото, разкъсно-контузна рана, направен й е скенер на главен мозък, на гръден кош, на корем”, каза д-р Добри Маргаритов от МБАЛ Свиленград.

 А междувременно катастрофата въпреки присъствието на полиция се превръща в причина за още един сблъсък. Минути след първия удар друг автомобил се опитва да мине отстрани на спрелия камион, но се удря в паркирал отпред тир. „В последния момент видях хората, те бяха зад колата .Просто трябваше да ударя хората и тръгнах да бягам вдясно и се ударих в другия тир, в червения, нямаше как”, сподели Радослав Ананиев, шофьор на втория автомобил.Освен гъстата мъгла, една от причините за инцидента е и колоната от  тирове към момента достига  над 20 километра. „Изходът  е паркинг, на който да влизат товарните автомобили и да изчакват преминаването на граничния пункт”, заключи Пасков.

ЖЕСТОКА КАТАСТРОФА В САЩ: Автобус се преобърна, удариха го няколко камиона (ВИДЕО)

 

Репортер: Димитър Иванов