В момента Бекяров се намира в поделение на австрийската полиция

Бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, е бил задържан преди няколко часа на летището в австрийската столица Виена, научи NOVA.

ЕКСКЛУЗИВНО: Васил Божков е задържан (ВИДЕО)

Все още няма официално потвърждение за Васил Божков. Никой не е недосегаем за закона, ако е имало такъв период в българската история след 89-та година, той е в миналото. България се променя, време е преходът да свърши.

Това каза главният прокурор Иван Гешев по повод ареста на бизнесмена Васил Божков, за който има информация, че е задържан на територията на Обединени арабски емирства, откъдето се чакат официално потвърждение, предаде БГНЕС.

Иван Гешев потвърди за ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков.

"Зад обвиняемият Божков седят милиарди, зад обвиняемият Цветан Василев стоят милиарди. Зад Баневи стоят стотици милиони. Зад Арабаджиеви, които са изправени пред съда, стоят стотици милиони. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани, според вас", обърна се Гешев към медиите.

Задържаха шефа на Комисията по хазарта Александър Георгиев

"Знам, че на настоящия председател на Комисията по хазарта Александър Георгиев са му повдигнати обвинения, каза още Гешев. Той е направил пълни самопризнания, пълно е съдействал на разследването, прокуратурата ще съобрази тези доказателства, но каква точно ще му е мярката, ще разберете в зала", каза още главният прокурор. 

В момента Бекяров се намира в поделение на австрийската полиция. Очаква се българските власти да направят необходимото той да бъде върнат в страната ни.

В петък вечер главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства, но официално потвърждение властите ще получат през днешния ден.

Нови обвинения и контраобвинения по хазартния скандал (ОБЗОР)

„Информацията за момента е неофициална. Ако тя се потвърди в утрешния ден, а аз съм сигурен, че ще се потвърди... когато получим официален документ и информация от ОАЕ”, каза Гешев късно вечерта на 31 януари.

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване преди три дни.