Родители се събраха в подкрепа на госпожата

Скандален случай в пазарджишко училище. Учителка е заплашена с уволнение заради брутално наказание. Тя накарала  третокласници да заплюят свой съученик. Детето вече е преместено да учи на друго място. А прокуратурата проверява случая в основно училище „Проф. Иван Батаклиев”.

Учителка накара цял клас да заплюе свой съученик?

„Внукът ми дойде при мен със силно главоболие. Това ми направи впечатление, защото той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден  разбрах за случката от дъщеря ми. Възмутен родител на друго дете й разказал за случилото се”, каза Цеца Медарова, баба на пострадалото дете.

„Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето”, добави тя.

Бит ли е третокласник, защото пишел бавно?

„Поисках обяснение от госпожата. Версията й е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин”, коментира директора на училището Даниела Кемчева.

 

 

„Изненадата за мен е огромна, защото г-жа Маратилова е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание – предупреждение за уволнение”, добави тя.

АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ: Каква е причината за боя между две 14-годишни момичета?

Родители на децата от 3-и „Б” клас пък се събраха в подкрепа на г-жа Маратилова. Те са на мнение, че това е инцидент провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище. Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да й бъде простено.

Още по темата гледайте във видеото

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си