От Сухопътните войски оказват помощ в цяла България

Продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски в справянето с последиците от усложнената зимна обстановка, съобщават от Министерство на отбраната.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

От 8.00 часа сутринта група от военно формирование 32420 - Русе с автомобил с висока проходимост оказва помощ за изтегляне на заседнали в снега автомобили и отстраняване на проблеми в електропреносната мрежа в района на град Две могили, област Русе.

Снегът блокира около 10 души в местността Върховръх

След 11.00 ч. 12 военнослужещи от 10-и механизиран батальон – Враца, под ръководството на командира на формированието подполковник Симеон Цеков, с един камион ЗИЛ-131 и моторен трион оказват помощ в разчистването на град Враца.

ТЕЖКА ЗИМА В ГЪРЦИЯ: Силни ветрове и спрени фериботи

От обяд 8 военнослужещи и 4 единици техника от състава на формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни условия на 55 инженерен полк – Белене се включиха в преодоляване на последствията от обилния снеговалеж и осигуряване придвижването на аварийни екипи на ЧЕЗ за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа на територията на Община Белене.

ОПАСНО ВРЕМЕ: Снежни виелици в цялата страна в следващите 48 часа

С тежка верижна техника военнослужещите, под ръководството на капитан Йордан Йорданов и лейтенант Денис Мехмед, оказаха помощ в придвижването на екипите на ЧЕЗ до отстраняване авариите в трудно достъпни места в селата Кулина вода и Татари на територията на общината.