Машината е развила скорост от 1 327 kм/ч.

Бурята „Сиара”, която връхлетя северозападната част на Европа, е допринесла за един рекорд. Самолет „ Боинг 747-436” на Бритиш еъруейз е извършил най-бързия полет от Ню Йорк до Лондон – 4 часа и 56 минути. Така е подобрен досегашният рекорд с 13 минути. Машината е развила скорост от 1 327 kм/ч., подпомогната от въздушния поток на бурята.

Мощна буря удари половин Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бурята донесе ветрове със скорост от над 140 км/ч в Обединеното кралство, което се оказа най-засегната страна. 62 хиляди домакинства останаха там без ток. На много места проливните дъждове предизвикаха наводнения. А за понеделник и вторник в части от острова е обявен жълт код за снеговалежи и силни ветрове. Заради лошото време движението на фериботи между Кале във Франция и Дувър в Англия беше спряно. Във Франция бурята също продължава и за повече от 30 департамента е обявен оранжев код. Спряно беше движението на влаковете в западната част на Германия.

Германия се готви за бурята „Сабине"

„Имам бизнес среща в понеделник в Берлин и смятах да пътувам през нощта. Изглежда обаче това няма как да стане”, каза Катрин Рикерт.

„Пристигнахме от Майорка, но ни казаха, че няма да има връзка до Падерборн. Така че се наложи да летим до Кьолн. Сега чакаме тук и нямаме никаква информация. Ще търсим начин да се приберем до Билефелд”, разказа Волфганг Майер.

Отменят полети заради бурята "Сиара"

Германските власти издадоха предупреждение за опасно време, което е в сила до края на днешния ден. Летищата във Франкфурт, Берлин, Мюнхен, Кьолн и Хановер отмениха стотици полети. В Белгия част от фасадата на тази сграда в Брюксел се срути заради силния вятър.