Като тийнейджър Обама е работил в Baskin-Robbins в Хонолулу.

Каква работа са вършили някои от президентите на САЩ, преди да се домогнат до тази висока позиция?

Ейбрахам Линкълн (1861 – 1865 г.) е бил продавач в смесен магазин в Сейлъм, Илионис. Мястото било неофициално място за градски срещи. Това е позволило на Линкълн да изгради връзки с почти всеки, което впоследствие е помогнало на политическата му кариера. 

НЕВИЖДАНИ КАДРИ: Джордж Буш-младши и Владимир Путин танцуват (ВИДЕО)

Линдън Б. Джонсън (1964 - 1968 г. ) – лъскал е обувки и пасял кози. По време на летните ваканции Джонсън правил това, за да припечели някой и друг долар отгоре. Впоследствие е пасял козите във фермата на чичо си.

Ричард Никсън (1969 – 1974 г. ) – оскубвал е пилета. Когато е ходил на гости на семейството си в Прескот, Аризона, Никсън е приготвял пилетата за местен месар.

Роналд Рейгън (1981 – 1989 г.) – работник в цирк. Рейгън е работил за кратко в цирка на братята Ринглинг. Той е бил „неопитен работник“ и като такъв е печелил по 25 цента на час.

Барак Обама: Жените безспорно са по-добри от мъжете

Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) – продавач в магазин, продавач на комикси. На 13-годишна възраст Клинтън започва работа като продавач в магазин за домашни потреби. Той успява да убеди собственика да му позволи да продава и комикси, което му е докарвало по 100 допълнителни долара.

Барак Обама (2008 – 2016 г.) – продавач на сладолед. Като тийнейджър Обама е работил в Baskin-Robbins в Хонолулу.