Пътят беше затворен заради обилния снеговалеж

Няколко автобуса с деца закъсаха на Витоша, а пътят е затворен заради обилен снеговалеж. Това съобщиха за NOVA потърпевши. 

20 000 мълнии на Балканите за денонощие

След разходка до "Алеко" деца и учителите им от столична детска градина не са успели да продължат с единия от автобусите. Причината е силният снеговалеж в планината. След поставяне на вериги, автобусите са успели да потеглят. По пътя забелязали две бусчета с деца, закъсали в канавката.

Сняг в края на лятото на остров Тасмания (ВИДЕО)

От Столична община заявиха пред NOVA, че от обяд четири снегорина почистват пътищата там, но тъй като става дума за природен парк не се използва сол, а само пясък. Към Витоша пътува и екип на полицията, който да помага на закъсалите, ако се налага.

„Почистващата фирма не смогна да обработи пътя, за това се наложи спиране и ограничаване на пътя в посока „Алеко”, както и от квартал „Бояна” към „Златните мостове”. Всички деца от хижа „Алеко” са свалени.  От Воденицата до „Алеко” няма закъсали автомобили или автобуси”, обясни Красимир Димитров от дирекция „Аварийна помощ” към Столична община.