Д-р Минко Михов за коронавируса у нас

Пациенти и медици, които са били в контакт с жената, дала положителна проба за коронавирус в Габрово, вече са тествани. Пробите им, около 30 на брой, са изпратени в София. Това съобщи за NOVA д-р Минко Михов, изпълнителент директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.

СНИМКИ ОТ БОЛНИЦАТА В ГАБРОВО ВИЖТЕ ТУК

„Пациентката е постъпила на 3 март с диагноза пневмония. Пробата й за коронавирус е взета на случаен принцип, защото е с остро респираторно заболяване. Не сме имали съмнения, че може да е заразена. Сега тя е изолирана. Състоянието й е стабилно”, обясни д-р Михов. И допълни, че 75-годишната жена не е контактувала с много хора преди да бъде хоспитализирана. В нейната стая били настанени още двама души. Проби обаче са взети от всички хора, лежали и работили в цялото отделение от 3 март насам.

 

 

ИЗВЪНРЕДНО: Две положителни проби за коронавирус в България (ВИДЕО)

„Болницата е под карантина, не се допускат външни лица, свижданията са спрени. Ще приемаме спешни случаи”, каза още директорът на лечебното заведение в Габрово. И поясни, че до получаване на окончателните резултати няма да се предприема нищо повече.

Пред болницата има екипи на полицията. Полицаите са с маски и ръкавици. При тях има списък, по който в сградата се пропускат само служители на болницата. Спешното отделение работи нормално и приема пациенти.

Какво още каза д-р Михов гледайте във видеото.

Как да различим коронавируса от грипа?

Коронавирусът със 150 мутации

Броят на заразените с коронавирус по света приближава 100 000

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК