Темата коментира зам.-кметът по транспорта в Столичната община Кристиан Кръстев

„Столичният кризисен щаб се сформира паралелно с националния. Ние имахме предварително подготвени мерки.Знаехме, че дори и един такъв случай да има, ние трябва да сме взели всички мерки”. Това заяви зам.-кметът по транспорта в Столичната община Кристиан Кръстев.

ИЗВЪНРЕДНО: Първа жертва на коронавируса у нас (ВИДЕО)

„Имаме 52 метровлака, 500 автобуса, 90 тролейбуса и 160 трамвайни композиции. Всички те се почистват ежедневно. Всяка нощ превозните средства в депата се почистват основно. При прибирането им в депата през деня също екипи ги дезинфекцират”, каза още той.

По думите му мерките, които се вземат са изключително стриктни.

„Издал съм указание към директора на Автотранспорта да задължи шофьорите да отварят и затварят вратите без да се налага пътуващите да докосват бутоните, предвидени за това”, посочи още той.  

ИЗВЪНРЕДНО: Коронавирусът стигна София (ВИДЕО)

„Всичко, което се прави е съобразено с препоръките на РЗИ. Няма какво повече да се въведе като мерки за градския транспорт, от това, което сме направили до момента. Нека и хората да имат допълнителна култура при контакт с останалите”, каза Кристиан Кръстев.

Училища и детски градини ще затварят само при поява на коронавирус в даденото заведение

Според него няма място за притеснение. „Паниката не е добър съветник”, категоричен бе зам.-кметът по транспорта в Столичната община.

Целия разговор гледайте във видеото.  

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК