Това установи британско изследване

Тийнейджърите, които пушат електронни цигари, имат пет пъти по-голяма вероятност да преминат на истински в по-късен етап от живота си. Това установи британско изследване, цитирано от в.„Дейли мейл" и БТА.

Проучването потвърждава предишни предположения, че вейпингът е само преход към употребата на истински тютюневи изделия и не предпазва от тях.

Да пушим или да не пушим, докато сме на работа?

Учениците във Великобритания първо пробват електронни цигари, преди да посегнат към истинските. Над 33% от 15-годишните са употребявали артикулите за вейпинг, въпреки факта, че те не са разрешени за ненавършилите 18 години от октомври 2015 г.

Изданието цитира изследването на екип от Бристолския университет, който анализирал мета данни от 17 предишни проучвания. То се фокусирало върху това дали непушачи, опитали електронни цигари, ще са склонни да преминат на тютюневи изделия. Данните били взети от граждани на Великобритания, САЩ, Канада, Германия и Холандия. Те били на възраст до 30 години.

Повече ли работят служителите, които не ползват почивка за цигара?

Употребата на електронни цигари увеличила петкратно възможността да пропушат тютюневи изделия в сравнение с онези, които никога не са пробвали вейпинга. По този начин се е оформила една нова генерация пушачи.