Това съобщи за NOVA кметът Снежана Узунова

Втори ден жителите на родопското село Чала са откъснати от света. Огромно срутище блокира единственият път до там. Единственият достъп до селото в момента става с кола до скалите и пеш по камъните. Така втори ден работещите стигат до работните си места.

 „Аз и съпругът ми с личните коли направихме тази организация, за да може всеки да стигне до своя дом. А тази сутрин рано по същия начин ги откарахме, за да отидат на работа”, каза кметският наместник на село Чала Снежана Узунова.

Свлачище блокира пътя Борино - село Чала

В живописното село на 1450 метра надморска височина живеят предимно възрастни хора. Тежко болни сред тях няма, но лекарства са необходими. „Имаме хора, които си взимат профилактично лекарства. Поддържаме връзка с всеки един”, каза още Узунова.

По същата схема е доставен и хляб тази сутрин. “Нямаме фурна. Единият хляб е от Борино, другият идва от Смолян. През ден се доставя. Днес беше денят за доставка. Може да дойдат гости някакви, трябва да има хлябx”, заяви жителят на селото Гюлтен Малакова.

Дори и срутището, откъснало село Чала от света, да се пробие, от склона висят още опасни скали

Придошла река отнесе основен път към Мелник (ВИДЕО)

„Опасяваме се да не тръгне ново срутище от другата скална маса. След като разчистим, ще преценим дали да отворим частично пътя, за да не направим по-голяма беля”, добави кметът на Борино Мустафа Караахмет.

Видимо тежките камъни са разрушили частично новата пътна настилка. Пострадала е и мантинелата, но други щети няма.