Това заяви генералният директор на организацията на среща на страни членки

Пандемията от коронавируса, причиняващ заболяването COVID-19, може да бъде овладяна, заяви днес генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус. Той каза това на среща на страни членки в централата на СЗО в Женева, предаде БТА.

СЗО: Коронавирусът е пандемия (ВИДЕО)

"Става дума за пандемия, която може да бъде овладяна", но "не можем да се борим с един вирус, ако не знаем къде е намира. Това означава, че е необходимо засилено наблюдение, за да се намира, изолира, подлага на тестове и лекува всеки един случай, за да се прекъсне разпространението на заболяването”, подчерта Гебрейесус.

Италия затваря всички магазини без аптеките и супермаркетите

Генералният директор на СЗО подчерта, че страните трябва да възприемат глобален подход, адаптиран към тяхната ситуация, и ги призова "да намерят справедлив баланс между здравеопазването, предотвратяването на икономически и социални сътресения и спазването на човешките права".

Първи смъртен случай заради COVID-19 в Австрия

По света бяха регистрирани над 125 000 случаи на заразяване с коронавируса в над 100 държави. Вирусът причини смъртта на 4600 души, сочат данни, събрани от официални източници.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК