Темата коментират Александър Сиди и Десислав Тасков

„Аз само с чувство за хумор мога да реагирам в тази ситуация. Истината е, че коронавирусът се разпространява през ефира, и това е причината точно журналистите да бъдат отделени. Аз не разбирам, когато отделяш една категория хора, на мен ми е малко странно. Наясно съм, че трябва да има мерки за сигурност, но мисля, че досега трябва да сме се научили да си мием ръцете”, заяви в ефира на предаването депутатът от ВМРО Александър Сиди.

ИЗВЪНРЕДНО: Нови 9 случая на коронавирус у нас

„За това днес реагирах емоционално. Това е мое лично мнение, не е споделено с парламентарната група, нито на председателски съвет, не знам какви решения за взети там. Според мен, да отделиш журналистите, няма логика”, каза още той.

СЗО: Пандемията може да бъде овладяна

„До колкото разбрах това е решение на ръководството на Народното събрание. То е свързано с разговори с Националния кризисен щаб. Нека го приемем така – щабът не е съставен от политици, всяко едно решение, ако е за добро, нека бъде приемано. Смятам, че като общество трябва да мислим интелигентно и отговорно и някои проблеми и неточности да ги правим по-леки, а не да се обиждаме ”, обясни д-р Десислав Тасков – уролог и депутат от ПГ на "БСП за България".

ИКОНОМИКА НА ВИРУСА: Как светът ще посрещне немедицинската страна на пандемията?

„Заседанието на Здравната комисия към НС беше свързано с избора на нов управител на НЗОК, с неговото изслушване. Естествено коментирахме и ситуацията с коронавируса. Доколкото разбрах от Начева вече се мисли за клинична пътека, по която да бъдат лекувани заразените. Това е много хубаво, защото към момента инфекциозните отделения са част от държавното здравеопазване. Ако искаме да включим и частните, и общинските болници, това е точната стъпка, по която можем да ограничим или да използваме общинските болници, които имат по-слаб капацитет, като филтър на карантинния период. Тоест да си улесним нещата предварително”, каза още той.