Редица държави въведоха крути мерки срещу заразата

Светът продължава да се опитва да ограничи пандемията от коронавирус. От 9 часа българско време Германия въвежда граничен контрол. Хора без съществена причина да пътуват, няма да преминават границата на страната.

Черна гора затвори границите си за чужденци

Чехия забрани на хората да напускат домовете си, освен за да отида на работа и да напазаруват. Премиерът Андрей Бабиш призова хората да останат по домовете си. Градският транспорт продължава да работи.

Сърбия обяви извънредно положение

Съседна Словакия обяви извънредно положение и затвори всички магазини, освен аптеките, хранителните магазини, банките и бензиностанциите. В извънредно положени от неделя е и Сърбия.  Детските градини, училищата и университетите ще останат затворени. Военни ще охраняват болници, а полицията ще проверява дали тези, които са поставени под карантина, я спазват.  Нарушителите са заплашени от 3 години затвор.

„Темата на NOVA”: Пътят на коронавируса по света

"Това ще бъде най-трудната битка за нас и нашия народ.  Това е битка за нашите възрастни и болните, те са целта на тази атака. Трябва да се грижим за всички, но и да знаем, че те с целта на това нападение", заяви сръбският президент Александър Вучич.

Австралийският щат Западна Австралия замрази всички плащания за домакинствата, включително ток, вода, транспорт и данъци за автомобили. Мярката е облекчение в борбата срещу коронавируса в момент, в който щата обяви извънредно положение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО