Броят на новите случаи на коронавирус в световен мащаб възлиза на 168 250

Френският фармацевтичен гигант Sanofi и американският производител на лекарства Regeneron заявиха в понеделник, че са започнали клинични изпитвания за ново лекарство при пациенти, хоспитализирани с тежки инфекции на COVID-19.

В изявление те казаха, че са в ход изпитвания на фаза 2 и 3 за Kevzara, имуносупресор.

62-ма заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО)

Regeneron ще води изпитанията в Съединените щати, докато Sanofi планира изпитвания първоначално в Италия, която е трагично засегната от новата пандемия на коронавирус.

Kevzara, търговската марка на сарилумаб, антитяло, което блокира способността на някои вируси да се придържат към човешките имунни клетки, е в разработка от 2017 г.

По-конкретно, той потиска имунния рецептор, който играе ключова роля при белодробно възпаление, от което страдат пациенти с тежка форма на COVID-19.

Прокуратурата с внезапна проверка на ГКПП „Калотина”

Около 400 пациенти ще вземат участие в проучванията, при които ще се оцени ефектът на Kevzara върху температурата и нивата на кислород на пациентите.

Също така ще се разгледа как лекарството работи в дългосрочен план за намаляване на смъртността и потенциално как може да намали нуждата от дихателен апарат в болница.

Броят на новите случаи на коронавирус в световен мащаб възлиза на 168 250 с 6 501 смъртни случая в 142 държави и територии.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП