Заседанието ще се проведе по видео връзка

Премиерът Бойко Борисов участва в консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19. Заседанието започна в 18 часа българско време и се провежда по видео връзка. То е продължение на предишното, което се проведе на 10 март, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Световни лидери във видеоконферентна връзка за коронавируса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Държавните и правителствени ще обсъдят предложението на ЕК за ограничаване на пътуванията от трети страни. Целта на мярката е да се ограничи до абсолютния минимум влизането на граждани на трети страни в ЕС, като мярката следва да се приложи от всички държави членки на ЕС.

81 са болните с COVID-19, заразата плъзна в нови градове у нас (ВИДЕО)

По време на заседанието ще бъдат обсъдени и рестрикциите върху износа на медицинско оборудване, особено що се отнася до ограничения върху износа за други ДЧ. Европейските лидери ще обсъдят и отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Борисов: Ще участваме в поръчката на ЕК за защитно медицинско оборудване

Очакват се да се засегнат и въпросите на икономическото въздействие, както и въпросът за граждани на ЕС, които са блокирани в трети страни. ЕК направи кратък обзор на приетите мерки до момента.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП