Те заблудили служители на БДЖ, че са болни от COVID-19

Районната прокуратура във Варна ще повдигне обвинение на майка и син за нарушаване на карантината, както и за заблуждаваща информация, че са болни от COVID-19.

Досъдебно производство срещу шофьор на тир, нарушил карантина

По данни на обвинението, 50-годишната Ирена се завърнала в България на 13 март с полет от Германия. 4 дни по-късно със сина й пътували с влак по линията София - Варна. Служители на превозвача открили на вратата на купето бележка, че са болни от COVID-19. 

Сливен въведе пропускателен режим в квартал „Надежда“

Служителите подали информацията на всички гари по пътя си, а във Варна 50-годишната Ирена и 23-годишният Калин били посрещнати от РЗИ. Прегледът установил, че младият мъж е с повишена температура, което наложило отвеждането им в инфекциозното отделение на болница "Св. Марина". Последващите им изследвания не доказали наличие на коронавирус.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП