Главният редактор на "168 часа" беше нападнат снощи пред дома си

Все още няма арестувани за бруталното нападение над журналиста Слави Ангелов. Главният редактор на “168 часа” беше пребит с метални тръби снощи, малко след като си тръгнал от редакцията на вестника. Полицията и прокуратурата работят по версията, че Ангелов е бил нападнат заради работата си. Около 30-40 секунди е продължило нападението. По информация на NOVA камера в района е заснела побоя. Продължават да се търсят и свидетели.

Нападателите на Слави Ангелов са били трима. Те вървели разделени и го издебнали, преди да влезе във входа на кооперацията си. Засега версията, че единият е снимал с телефон, не се потвърждава. “Самият той няма съмнения и предположения, има различни травми, няма пряка опасност за живота”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Пребиха разследващия журналист Слави Ангелов (ВИДЕО)

Въпреки че жилището на Ангелов се намира на оживен булевард, бандитите се изчаквали да няма свидетели. Охранителна камера обаче е заснела побоя, научи NOVA. Цял ден днес разследващите търсеха следи. Основно претърсваха района под моста „Чавдар”, откъдето се предполага, че избягали извършителите.

Засега разследващите проверяват последните публикации на журналиста. Не изключват и версията нападение на лична основа. А колегите на Ангелов осъдиха гнусното престъпление. “Аз лично не познавам по-смел журналист от него. Той е човек на кауза, че трябва да се отстоява дадена кауза - независимо дали да остане някаква природа. Независимо дали е с корумпиран чиновник, дали трябва да спори със съда, защото се пускат убийци след няколко години. Мислех, че тези неща сме ги преживели преди 20-30 години“, коментира Петя Минкова, журналист от „168 часа“.

Криминално проявен преби 81-годишен мъж в центъра на Асеновград (ВИДЕО)

Съседите на журналиста също са шокирани. “Просто не съм очаквала, че може да се случи такова нещо. Добро момче, но ето пострада и той”, съобщи съседка на разследващия журналист.

Засега състоянието на журналиста е стабилно. Лекари в ИСУЛ вече са го оперирали.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си