В Сърбия са 89

Общо 89 потвърдени случая на коронавирус са регистрирани в Сърбия до днес в 18:00 ч. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването на страната, цитирани от БГНЕС. Трима души с по-лека клинична картина са в домашна изолация, докато трима са хоспитализирани без усложнения и в стабилно общо състояние. В Сърбия е в сила извънредно положение от три дни, а полицейски час ще стартира в 20:00 тази вечер, като се забранява на гражданите да напускат домовете си и да се движат във времевия интервал 20:00-5:00 ч. От сутринта влиза и забрана за движение на възрастни над 65 години в градовете и 70 години в селата.

11 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, още 2 града са засегнати

Гръцкият министър на здравеопазването на Сотирис Циодрас съобщи, че в страната са регистрирани 31 нови случаи на заразени с коронавирус. Общият брой на заразените с коронавирус достигна 418 души, уточни министърът. До момента в Гърция от коронавирус са починали петима души.

Събирания на десет или повече души навън се забраняват от утре в Гърция и ще бъдат наказвани с глоба до 1000 евро на човек.

В Словения правителството изготви закон, който предвижда забавяне на изплащането на кредити за компании. То ще продължи 12 месеца. Тази наредба засега няма да се прилага за физически лица.

ИЗСЛЕДВАНЕ: Коронавирусът оцелява часове извън човешкото тяло

Друга мярка, приета от Националната комисия по труда, е указ, който предвижда компаниите, които поради епидемията от коронавирус няма да могат да осигурят заплати и работни места за поне 30 процента от служителите, да получават пари, за да не бъдат унищожени техните предприятия. Задължението на работодателите е да дават на служителите 80% от средната заплата през следващите три месеца, като държавата ще покрие 40% от тази заплата, а работодателят 60%.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП