COVID-19 може да се задържи дори във въздуха

Новият коронавирус може да оцелее в продължение на часове извън човешкото тяло върху различни повърхности и дори във въздуха, показва ново проучване.

Сапун за мобилни телефони срещу разпространението на коронавирус

Автори на научен труд, финансиран от правителството на САЩ, са открили, че вирусът, отговорен за епидемията от COVID-19, има ниво на жизнеспособност на открито, сравнимо с това на коронавируса, предизвикващ тежък остър респираторен синдром (ТОРС), пише БТА.
Това може да означава, че размерите на пандемията с COVID-19 е много по-голяма от тази с ТОРС през 2002-2003 г. Коронавирусът се предава много по-лесно.

"СЛУШАЙТЕ БАБА!": Баба Розета със съвети за коронавируса (ВИДЕО)

Изследването е публикувано в изданието "New England Journal of Medicine" и е направено от учени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и Принстънския университет.

Русия вече тества върху животни ваксина срещу коронавирус

Техните експерименти са показали, че новият коронавирус остава до два-три дни върху повърхности от пластмаса или неръждаема стомана и до 24 часа на картон.
Изследователите също използвали пулверизатор за разпръскване на вируса във въздуха. Използвайки тази техника, те са открили следи от вируса под формата на аерозол в продължение на три часа.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП