Това било единственото препитание за двойката

Младо семейство от врачанско село затвори магазина и кафенето си заради коронавируса, макар това да е единственото препитание и за двамата. На пръв поглед става дума за превантивна мярка. Съпрузите обаче не ползват времето, в което няма да работят в търговските си обекти за почивка или лентяйство. До края на месеца те са категорични, че ще положат основите на нов бизнес, който ще ги осигури дори карантината да продължи по-дълго.

Трета жертва на коронавируса у нас

Ани и Христо стигнали до решението единодушно, макар да не било лесно и за двамата. Ден, след като затворили кафенето заради заповедта на здравното министерство, сметнали, че ще е по-добре и хранителният магазин да спре да работи.

„Трябва да го затворим. Защо трябва да работим и да заразяваме и себе си, и останалите. Мислим с перспектива“, разказа съпругът Христо Христов.

„И двамата работим в този магазин и това ни е единственото средство. Имаме някакви заделени парички. Надяваме се, ако спазваме всички карантината, нещата да отшумят до 29-ти“, сподели управителят на магазина Ани Петрова.

Пациент със съмнение за COVID-19 е избягал от столична болница?

„Случвало ми се е клиенти, които не спазват карантината, да идват в магазина. Аз не мога да им забраня. Не можеш да обвиниш някого, че е болен само затова, че е бил в чужбина“, каза жената.

Семейството обаче нито мързелува, нито скучае, защото използва времето, за да си създадат оранжерия, която имат планове да бъде началото на новия им бизнес.

Ани разказва, че така ще реализира една своя мечта. Тя живяла в Гърция почти 14 години, но винаги я теглело към българското село и земята и сега има шанса да се радва и на двете.

Бивши клиенти бързо прегърнали инициативата. Други пък идват да питат кога ще отворят магазина и кафенето, за да се срещат пак.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си