„Получаваме много сигнали, че режимът на карантина в града не се спазва”, посочи още той

„Ние подкрепяме напълно мерките на щаба и на правителството. Това, което наблюдаваме на първа линия обаче и, за което получаваме много сигнали от граждани и от лекари от София е, че режимът на карантината не се спазва. Малки търговски обекти продължават да работят, има и струпване на хора по улиците. Ние настояваме за много по-строги мерки, за да не се стигне до кризисна ситуация като тази в Италия”. Това посочи в ефира на „Здравей, България” д-р Асен Меджидиев от Столичната лекарска колегия към БЛС.

Лекари искат максимални правомощия на главния прокурор и МВР за овладяване на извънредната ситуация

„Мерките, които предлагаме са – ограничаване на достъпа на хора, които влизат и излизат от София. Евентуалното да се ограничи излизането от домовете на столичани или поне да се въведе вечерен час. Може да излизаш, но по уважителни причини, след уведомяване на властите”, обясни д-р Меджидиев.

Фандъкова към софиянци: От нас зависи да не стигаме до пълна карантина

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП