Кадърът е направен, след като настоящият шеф на ВМА и екипът му са спасили живота на тогавашен студент по медицина

Снимка на настоящия шеф на ВМА и началник на Националия оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски взриви социалните мрежи. Фотосът е направен през 2009 г. и споделен от Красимира Ботева. В поста си тя уточнява, че снимката е направена в коридор на болницата, минути след като Мутафчийски и колегите му са извършили дълга и сложна операция, спасила живота на тогавашен студент по медицина и настоящ лекар. 

Ето какво написа Красимира Ботева в публикацията си във Facebook:

На тази снимка, първия от дясно е настоящия шеф на ВМА, генерал-майор, проф. В. Мутафчийски, д.м.н. По това време той е хирург, завърнал се от специализация в Master Class, „Лапароскопска чернодробна хирургия" в Париж. През изминалите години е участвал във военни мисии в Македония, Кербала, Афганистан и не спира да спасява човешки животи. Той е един от първите хирурзи, които се отзовават като доброволци след атентата на летището в Сарафово.

Тази снимка е направена рано сутринта, на 16.09.2009г., след като е бил спасен 24-годишен студент по медицина, разбил се с мотора си в стълб. Състоянието на момчето е било обявено за несъвместимо с живота, но този екип е направил и невъзможното да го спаси. Днес това момче също е дипломиран лекар и спасява животи.

Нека това накара да се замислят всички онези, които докато си стоят на топло вкъщи и си пият кафенце, пишат злобни коментари и оплюват ген.Мутафчийски. Заливайки нета с непрофесионалното си мнение, вие накърнявате доверието в щаба и саботирате изпълнението на решенията. Така, съзнавате или не, създавате заплаха за човешки животи.

Вместо да демонстрирате недоверие и да нищите конспирации, просто се скрийте и оставете хората да си вършат работата!!!

Аман от негативно настроени експерти-критикари 😡