По думите му наказателни лихви заради забавяне на плащането на вноски няма да има

Банките трябва да разсрочат плащанията по кредити на гражданите във времето на извънредното положение. Това мнение изказа в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

По думите му наказателни лихви заради забавяне на плащането на вноски няма да има.

Армията ще може да участва в прилагането на противоепидемичните мерки

Сабанов не вижда причина за притеснения, ако армията се включи в прилагането на противоепидемиологичните мерки. „Не виждам нищо лошо в това армията да излезе и да помага, ако Министерския съвет и кризисният щаб решат. В много държави армията се намеси и изпълнява своите чисто полицейски служби. Патрулират, спазват се вечерните часове“, коментира народният представител.

Депутатите не разрешиха да има 1 месец отсрочка за вноски по кредити (ВИДЕО)

По думите му текат обсъждания на предложенията на ВМРО за борба със спекулата. „Тя несъмнено в даден момент от кризата ще започне да действа. Като цяло в този закон, като изключим предложението на БСП, което е много тежко и тромаво, нашето такова би трябвало да бъде прието“, обясни Сабанов и допълни, че чрез него министърът на икономиката чрез кризисния щаб да стопира надценки на храни и продукти, които са необходими за овладяване на кризата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП