Създадена е организация такова учение да се проведе и в други областни градове

В столичната зала „Арена Армеец“ се провежда тренировка по разгръщане на полева болница. Тренировката е по разпореждане на премиера Бойко Борисов и се ръководи от Националния оперативен щаб.

Тя е на три етапа - разполагане на полева болница, оборудване на болницата и готовност за функциониране.

Създадена е организация тренировката да се проведе и в други областни градове със спортни зали, съобщават от правителствената информационна служба.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов информира, че в държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение до 15 000 легла.

„Учението по трансформиране на закрити площи във временни стационари продължава. Те ще са за хора под карантина. Резултатът е много добър. Само за ден успя да се мобилизира потенциалът, който има българската армия.  Бяха разпънати 500 легла на територията на „Арена Армеец“. В София има 4 подобни зали“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на извънреден брифинг в МС.

 „Както виждате армията си върши работата. Обществото трябва да е спокойно. Това учение показа, че можем за много кратко време да се справим. По разпореждане на премиера ще бъдат проведени още 3 подобни тренировки в Пловдив, Варна и Русе“, обясни Каракачанов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП