На този етап организаторите на Токио 2020 са категорични, че подготовката за Игрите върви по план

Федерацията по лека атлетика на САЩ поиска отлагане на олимпийските игри в Токио това лято. Федерацията изпрати писмо до МОК с призив олимпиадата да бъде пренасрочена заради пандемията от коронавирус.

МОК: Няма идеално решение за Игрите в Токио

"Напълно осъзнаваме последствията от подобно предложение и логистичните трудности при отлагане на подобно мащабно събитие като олимпийски игри заедно с програмата на спортисти, федерации акционери, но с оглед на глобалната ситуация, провеждането не би било в интерес на нашите спортисти", заяви в писмото изпълнителният директор на федерацията Макс Сигел.

Лекоатлетическата федерация се присъедини към друг водещ олимпийски спорт за САЩ - плуването, в търсене на отлагане на игрите. Подобно желание заяви и Олимпийският комитет на Бразилия, който настоява олимпиадата да бъде преместена за 2021 година. В изявлението на бразилците се казва, че подобно решение е необходимо с оглед на световната пандемия, която пречи на голяма част от спортистите да проведат нормална подготовка.

ОФИЦИАЛНО: Отложиха Европейското по футбол

На този етап организаторите на Токио 2020 са категорични, че подготовката за Игрите върви по план и тя ще се проведе в насрочените дати 24 юли - 9 август. Президентът на МОК Томас Бах заяви, че отлагане на олимпиадата ще нарани най-много спортистите, които четири години чакат най-големия спортен форум. 

"Отлагане ще разруши олимпийската мечта на 11 000 спортисти от 206 страни и отбора на бежанците. Едно отлагане би било най-малко честното решение", каза Томас Бах пред германското радио SWR.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП