Това обяви УЕФА

Европейското първенство - Евро 2020, ще се проведе догодина. Новите дати за шампионата на Стария континент са 11 юни - 11 юли 2021-ва година. Решението беше взето след извънредна видеоконферентна среща на УЕФА.

Отложиха и Копа Америка

Новината бе съобщена от футболната асоциация на Норвегия. 

В извънредната видеоконферентна среща на УЕФА участваха всички 55 членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските първенства и ФИФПро. От България се включи временният президент на БФС Михаил Касабов. А новината за важното решение бе оповестена първо от Норвежката футболна федерация.

По програма Евро 2020 трябваше да се проведе в периода 12 юни — 12 юли тази година в 12 различни държави в Европа.

Провеждането на първенството през следващото лято ще наложи още доста промени на футболния график. Финалът на Лигата на нациите трябва да се проведе на 2-6 юни 2021, за периода 9-26 юни е насрочено Европейското първенство за младежи до 21 години, а през юни 2021 г. трябва да се проведе и дебютното издание на Световната клубна купа на ФИФА.

Предстои УЕФА и националните лиги да вземат решение как ще се довършат Шампионската лига и Лига Европа и националните първенства през този сезон, като отлагането на Евро 2020 отваря прозорец това да бъде сторено през лятото, ако ситуацията с COVID-19 го позволява.

Футболът на практика е парализиран, след като националните първенства в почти всички страни, с малки изключения, бяха прекратени.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП