Далеч преди самолетът кацне в Бургас на летището имаше струпване на полиция

Посрещнаха с полиция и здравни инспектори 150 българи, които се прибраха с полет от Лондон. Завръщането им предизвика напрежение в Бургас, защото хората се страхуват, че пристигащите ще внесат коронавирус от Англия.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Трима нарушители на карантината в Област Благоевград

От пристигналите няма нито един с повишена температура, съобщи за NOVA директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Всички пристигнали са задължени да останат под домашна карантина а срок от 14 дни.

Далеч преди самолетът от Лондон да кацне в Бургас на летището имаше струпване на полиция. Пристигна и линейка, която при нужда да откара към болницата пасажер със симптоми на корона вирус. Заради ограниченията посрещачите останаха пред терминала.

202 са случаите на коронавирус у нас (ВИДЕО)

„Ами дъщерята се прибира заради коронавируса, понеже там няма никой по улиците, магазините са празни, всички студенти са се прибрали“, казва Зафирка Димитрова.

Оказа се, че повечето от прибиращите се, са студенти или българи, които останали без работа

„Затвориха ни работните места иначе не смятах да се прибирам. Имах билет за 22 април“, казва един от пътуващите.

Всеки един от пристигналите е бил задължен да попълни документи, за да получи карта за карантина.

Кои маски са подходящи за предпазване от коронавирус?

„Тези които получават карантинните си карти от нас т.е. тези предписания,които ги поставя под ударите на закона, на Наказателния кодекс, знаете, ние по служебен път ще ги изпратим до съответната РЗИ, където са посочили адреса и където ще пребивават“, каза д-р Георги Паздеров - директор РЗИ-Бургас.

 

 

Оказа се, че повечето са осигурили помещения, където близките им, пристигнали от Англия да изкарат задължителната 14 дневна карантина.

„В момента сме й оставили автомобил, в който ще се качи и ще се отиде в един самостоятелен апартаменти там ще изкара карантината“, казва Кирил Нанев.

В същото време въпреки сериозните ограничителни мерки и опасност от разпространение на COVID-19, 200 българи избраха снощи да излетят за Лондон. Всеки с различен мотив.

Репортер: Цеца Алексова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП