Той заяви, че все е още е привърженик на идеята за групов имунитет срещу COVID-19

„Човек започва да отделя коронавируса 4-5 дни преди да се появят клиничните симптоми. Това, което би трябвало да се направи е всички болни, които са в лечебни заведения с данни зареспираторни инфекции да се  изследват с бързи тестове“. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ доц. Атанас Мангъров, член на Медицинския съвет към Министерския съвет.

Принц Чарлз е с коронавирус

"Когато се установят такива болни, всички техни контактни също трябва да бъдат изследвани", уточни той.

Специалистът още веднъж уточни и какви са симптомите на вируса.„В над 90% от случаите симптомите са на едно грипоподобно заболяване. Те могат да бъдат най-разнообразни. Няма нищо конкретно. Няма нищо специфично. За да се установи какво имате, трябва да се изследвате“, каза доц. Мангъров.

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

Той заяви, че все е още е привърженик на идеята за групов имунитет срещу COVID-19. По думите му всички граждани рано или късно ще изкарат вируса. 

Целия разговор гледайте във видеото

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП