За нарушението са уведомени полицията и здравните власти

Пътници се оплакаха, че са били „като залепени един до друг” в претъпкан автобус, пътуващ по линията Куклен-Пловдив. Те изпратиха до NOVA и снимки, на които се вижда, че рейсът е пълен и с правостоящи. Причина за навалицата станал разреденият график по линията. Местните хора ползват обществен транспорт до Пловдив сутрин и вечер. За нарушението са уведомени полицията и здравните власти.

Нарушават ли личните данни декларациите за преминаване през КПП?

 „Преди два дни получихме сигнал за това от граждани. Уведомихме веднага РЗИ, МВР и областната управа. От снимката е видимо, че автобусът е малък и не е подходящ за тези часове, защото в него не може да се спазват отстоянията, които е необходимо да има между гражданите“, заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева.

„Грешката действително е на колегите. За сряда приходите от продажба на билети са 125 лв. Има и 33 карти, което прави около 200 лв. приходи за деня. Пробегът за 16 редуцирани курса е около 1 000 км. Себестойността на услугата е около 1 200 лв., т.е. има 1 000 лв. загуба. Всички се стремим да намалим тези загуби. Колегите не са доогледали нещата и са пуснали малък автобус“, каза инж. Веселин Дошков, собственик на автобусна фирма.

Нов проблем на изходите на Пловдив (ВИДЕО)

„Още от първия ден на възникналата криза областният управител Дани Каназирева ясно каза, че в пиковите чакове трябва автобусите да са с нормални графици и да са големи, за да няма струпване на хора. В последващите дни тя също алармира това да бъде спазвано“, категоричен бе инж. Димитър Керин, заместник-управител на Област Пловдив.

„Да, грешката е и на шофьора. Не би следвало да допуска повече хора от нормалното. Не можем да оценим реално ситуацията, кога ще има струпване на хора и кога – не. Въпросът обаче е кой покрива загубите ни“, посочи инж. Веселин Дошков.

Повече по темата гледайте във видеото.

Вълчев: Дистанционното обучение на учениците вероятно ще продължи поне до 13 април

Кои обекти ще работят и кои не при извънредните мерки срещу коронавируса?

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП