Двамата са напуснали Канада

Британският принц Хари и съпругата му Меган са напуснали Канада и са се преместили в Лос Анджелис, където планират да се установят за постоянно, предаде БТА, позовавайки се на публикация във в. "Сън".

В публикацията от четвъртък, окачествена като "ексклузивна", таблоидът съобщава, че двойката е отпътувала за Лос Анджелис с частен полет, без да посочва кога.

Меган Маркъл може да получи нова фамилия след Megxit

Миналата седмица САЩ и Канада се споразумяха да затворят границите си за несъществени пътувания, за да облекчат напрежението върху здравните системи, причинено от пандемията от коронавирус. Говорител на принц Хари е отказал да коментира съобщение на в. "Сън".

Хари и Меган ще преустановят изпълнението на кралските си задължения в края на месеца и ще се посветят на "новата си прогресивна роля". Херцозите на Съсекс възнамеряват сами да финансират бъдещия си живот и да прекарват по-голямата част от времето си в Северна Америка.

КРАЛСКО ПРИЗНАНИЕ: Децата на Уилям и Кейт аплодираха медиците, борещи се с COVID-19 (ВИДЕО)

През последните няколко месеца принц Хари, Меган и синът им Арчи пребиваваха основно на Ванкувър айлънд в Канада.

"Преместването беше планирано от известно време. Те осъзнаха, че поради редица причини Канада не е точното място, на което да се установят. Затова Хари и Меган решиха, че искат да бъдат в Лос Анджелис", казва неназован кралски източник, цитиран от "Сън".

Принц Чарлз е с коронавирус

Меган Маркъл е израснала в района на града, където все още живее майка й Дория Рагланд, припомня агенцията.

Според публикация в сп. "Пийпъл" принц Хари и Меган вече са се установили в дом в Лос Анджелис и не го напускат, спазвайки щатските разпоредби, целящи да овладеят разпространението на коронавируса.

Каква ще е първата роля на Меган Маркъл за "Дисни"?