Причината - разпространението на коронавируса

Руският патриарх Кирил, докато проповядваше в катедралата „Христос Спасител“, призова вярващите да се въздържат от посещение на храмовете до специалното му благословение във връзка с разпространението на коронавируса и да се молят у дома.

Коронавирусът затвори Божи гроб

Руската православна църква (РПЦ) засега не съобщава за възможни ограничителни мерки по време на честването на Великден във връзка с пандемията от коронавирус. Това каза за ТАСС председателят на Синодалната служба по взаимоотношенията на църквата с обществото и медиите към Московската патриаршия, Владимир Легойда.

Папа Франциск: Всички сме в една лодка, уязвими и объркани

"Засега не съм готов да кажа, нека доживеем до Великден. Великден ще го има, това мога да ви кажа с пълна увереност", заяви Легойда за ТАСС.

Владимир Легойда заяви, че свещениците на Руската православна църква ще продължат да извършват богослужения с благословията на патриарх Кирил.

МОЛИТВА ОТ ДИСТАНЦИЯ: Ще има ли струпвания на хора в храмовете?

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП