Около 700 души пристигнаха с композицията на централната гара в Киев

Украйна посрещна последния влак със свои граждани от Русия. Украинците бяха призовани да се върнат в родината си заради пандемията от коронавирус.

Около 700 души пристигнаха с композицията на централната гара в Киев. На всички беше измерена телесната температура и те са задължени да останат в изолация 14 дни като предпазна мярка.

Франция започна да извозва в чужбина болни от COVID-19

В Украйна няма много заразени на фона на над 40-милионното население, но страната е една от прилагащите най-тежки ограничения. Там бяха спрени всички полети, а от петък в полунощ не се движат и междуградските влакове. Много от пристигналите с последната композиция се оплакаха, че организацията е лоша. Сами са платили скъпите си билети до Киев, а на гарата не ги чакал обещаният транспорт до други градове.

"Обещаха ни, че ще ни чакат автобуси. Подписахме и декларация за самоизолация, но кой ще следи дали се спазва? Мога да обиколя цял Киев, как ще разберат къде съм ходила? Никакви мерки срещу заразата не прилагат", казва Вира, жителка на Чорноморск.

"Всички планове пропаднаха. Никакъв ред няма, пълен хаос. Сигурна съм, че някой прави пари от тежката ситуация, в която са хората", споделя Хана, жителка на Виница.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП