Специализираната апаратура ще бъде доставена най-късно в началото на месец май

За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен ще бъде закупен по един респиратор, от какъвто лечебните заведения се нуждаят, за да осигурят в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19. Средствата са осигурени от постъпилите до момента дарения чрез изпращане на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 за трите мобилни оператора в България. Специализираната апаратура ще бъде доставена най-късно в началото на месец май.

Стартираха DMS кампания в подкрепа на медиците, борещи се с COVID-19

До момента събраната сума чрез DMS SOLIDARNOST възлиза на малко над 125 000 лв. Със средствата, постъпили по тази сметка, се планира да бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Прокурори и следователи дариха общо 230 000 лева за борбата с коронавируса

От Министерството на здравеопазването информират, че на интернет страницата им е публикувана справка за всички дарители и постъпили средства по дарителската сметка, която здравното министерство откри в подкрепа на лечебните заведения, обслужващи пациенти с COVID-19. От 17 март до 27 март т. г. набраната по тази сметка сума възлиза на 1 920 346 лева. Данните за постъпващите средства по сметката ще бъдат актуализирани периодично.

ПОМОЩ ОТ СЪРЦЕ: Ливански бизнесмен прави щедри дарения за болницата в Асеновград

Подробната справка можете да намерите тук: https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/postpili-dareniya-po-smetka-na-mz/

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП