Той обяви, че от ДПС ще си платят направените тестове за коронавирус

„Ако парламентът спре да функционира, това означава крах на държавността“. Това заяви в ефира на „Здравей,България“ депутатът от ДПС Йордан Цонев. 

Той поясни и какво е състоянието на Хасан Адемов. „Слава Богу д-р Адемов е в добро състояние. Хоспитализиран е, но е добре. Той не беше на работа последните дни, защото кашляше леко и се притесняваше. Много хора възприеха тестовете, които ние правим, като лична привилегия. Тук става въпрос за институционалност. Нашата държава е изградена на фундаменталност“, поясни Цонев. И допълни, че от ДПС ще платят за направените им тестове. 

Борисов: Ще облекчим мерките след 3 поредни дни на спад в броя на заразените (ВИДЕО)

Според него д-р Даниела Дариткова, която вчера също даде положителна проба за новия коронавирус, се е заразила, докато е преглеждала пациенти.

„Ако хипотетично заболеят 120 депутати, Народното събрание спира. При смърт на народен представител, влиза следващият, но при болест не е така", каза още Цонев.

Изплащат допълнителните възнаграждения на медиците, борещи се с COVID-19

Депутатът от ДПС смята, че народните представители могат да гласуват и дистанционно с подпис.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП