Премиерът проведе среща с посланика на САЩ у нас

Премиерът Бойко Борисов се срещна с посланика на Съединените щати у нас – Херо Мустафа. Двамата обсъдиха усилията, които двете страни полагат в борбата с коронавируса. Тема на разговор бяха и инициативите, с които американското посолство подкрепя българия по време на извънредното положение.

Борисов и Мустафа отбелязаха, че демокрациите ще излязат от кризата още по-силни, ако са единни. По време на срещата е  обсъдено и засилване на сътрудничеството в областта на отбраната, както и укрепване на икономическите и енергийните връзки. Разговорът протече при спазване на правилата за социална дистанция и безопасност.

Борисов: Отказвам да решавам кой да диша и кой не

„Настоящата ситуация изисква да бъдем единни, солидарни и да си помагаме. Така ще успеем да ограничим разпространението на COVID-19, ще бъдат предпазени изложените на риск граждани и ще бъдат излекувани повече болни, застигнати от новия вирус“, отбеляза Борисов.

„САЩ и България стоят рамо до рамо, както неотдавна отбеляза държавният секретар Помпео. Нашето стратегическо партньорство продължава с неотслабваща сила. Ние сме по-силни заедно“, заяви Херо Мустафа.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП