За ужаса на болестта и изолацията - разказ от първо лице

С NOVA се свърза жена, която е болна от COVID-19 от 9 март, но се тества едва 2 седмици по-късно. Ще запазим анонимността й, тъй като се притеснява за семейството си. Страхува се, че обществото няма да я разбере. Затова ще я наричаме г-жа Маринова.

„Коронавирусът е изпитание на морала. Приятелите ми се страхуваха да говорят с мен дори по телефона", сподели тя.

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Мерките срещу COVID-19 в Китай

„Бяхме на ски в Банско. Сина ми се разболя на 8-ми март. Реших да му направя тест за грип, за да знам как да процедираме. Видях в лабораторията, че правят и тест за коронавирус и му направих и такъв. Тогава резултатите не показаха да е заразен с COVID-19", разказа жената. 

Въпреки това решава да се самоизолира със сина си. 

„Аз се разболях на 11 март. Вдигнах 39,5 градуса. Температурата не падаше 3 дни. Не ми мина през ума, че може да съм болна от коронавирус. Реших, че е грип", сподели още г-жа Маринова.  

Състоянието на жената обаче се влошава.

„Загубих обонянието си. Имах много тежко главоболие, сериозен задух, страшна болка в гърдите. Усещащ натиск. Устните ми бяха посинени", сподели тя. 

Популярен водещ в Италия бори коронавируса в домашни условия (ВИДЕО)

Тест си направила чак на 27-март, който показал положителна проба за COVID-19. След като разбира, че е болна от коронавирус, заминава със сина си на село, за да се изолират и да се борят с болетта.

Личният лекар, РЗИ, полиция и жандармерия проверяват дали жената спазва карантината.

„Полицаите ми купиха лекарства и ми ги закачиха на оградата. Казаха ми, че парите не са важни, а е важно да оздравея. Това ми даде сила", разказа г-жа Маринова. 

На 2 април и синът й е тестван, но резултат още няма.

„Не съм виждала другите си деца и мъжа си от месец. Нямам търпение да ги видя", споделя жената през сълзи. 

РАЗКАЗ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Как се борят с COVID-19 във ВМА?

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП