Никола Поро със съвети как да следим здравословното си състояние

Известен журналист в Италия – Никола Поро, се оказа заразен с коронавирус. Цялата редакция на предаването му е била поставена под карантина. Той разказа как се бори със заболяването в домашни условия. 

„Взимам на ден най-много по две хапчета „Такипирин”. Може би е измамно, но аз ви казвам, че в дните, в които имах 39 градуса температура, приемах това лекарство от 1000 грама. За кашлицата не съм пил нищо”, каза Поро.

Какво трябва да знаем за пандемията, предпазните мерки и рисковете? (ВИДЕО)

„Уредът, който измерва количеството кислород в кръвта е много важен. Купува се от аптеката. Когато бях болен, стойностите, които ми показваше, бяха между 91 и 92. Този предмет измерва способността на белите дробове да функционират правилно. Ако нивата спаднат под 90, трябва да се обадите на вашия личен лекар, дори да повикате Спешна помощ. Това е знак, че вирусът е в дробовете ви. Правете го, но винаги се консултирайте с вашия лекар. Семпло и лесно, това, което ви казвам обаче не замества лекарствата. Казвам ви го от личен опит”, сподели водещият.

СМЪРТ ВКЪЩИ: Болните, които не влязоха в статистиката на COVID-19 (ВИДЕО)

Оказа се, че в Италия се наблюдава интересен феномен. В град Фереро, който е в епицентъра на кризата с коронавирус, се оказа, че няма нито един заразен с COVID-19. 

„Това е една малка община в Северна Италия и няма николко заразени все още там. Жителите обаче са подканени да дадат кръвни проби, за да се разбере на какво се дължи този феномен. По всяка вероятност, според кмета, който е лекар, голяма част от жителите са преболедували и в кръвта си вече имат антитела. Всичко това ще стане ясно след като изследванията бъдат направени”, посочи кореспондентът на в-к "24 часа" Виолина Христова. 

МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА: Разказ на лекарка доброволка в италианска болница (ВИДЕО)

Христова обясни, че не само тази община е незасегната от коронавирус инфекцията. „Има и други подобни феномени. Мога да спомена Амалфийското крайбрежие – там също няма случаи на заразени”, каза тя.