Елена Боршукова е трябвало да се прибере спешно в Китай, за да се върне отново на работа

Да пътуваш в разгара на пандемията и то до Шанхай. Разказ на една българка, която живее и работи там. Дни след като в България обявиха извънредно положение, Елена Боршукова е трябвало да се прибере спешно в Китай, за да се върне отново на работа. Полетът обаче бил  истински  кошмар.

Най-големите събития, които бяха отменени или отложени през 2020 г.

Придвижването в Шанхай става само със специален QR код, който показва здрав ли си, пътувал ли си някъде и дали си поставен под карантина.

„В страната няма място, където не изискват този номер. Ресторанти, фитнеси и кина са отворени, но задължително биваш питан за този код“, казва Елена.

Елена минава през Франкфурт по пътя си към Китай. „Мериха температурата на всички пътници 7 пъти по време на полета. Имаше и специални обръщения към пътниците, които призоваваха пътниците да не свалят маските си. Имаше и хора, които се грижеха за дезинфекцията на самолета, докато той се движеше“, разказва Елена.

В Ухан вече продават месо на открито

Казва, че попълнила декларация, която забранява смяната на места в самолета. По този начин, ако някой се разболее властите ще знаят, кои са контактните му лица и лесно ще ги намерят. За щастие никой от пътниците не развива симптоми на COVID-19. Проверките на летището продължили с часове.

„Минавахме през специална комисия. Всички страни са квалифицирани с различни кодове на опасност. Взависимост от това, от коя страна идваш те разпределят за взмане на нужните предпазни мерки и изследвания. Няма шанс някой да излезе свободно от летището“, казва още Елена.

Проверява се и дали имаш основателна причина да влизаш на територията на Шанхай. На всички пътници е направен и тест за коронавирус.

Цялото интервю гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП