Взети са проби от 1016 служители на реда, седем от тях имат антитела

Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016 души и са установени само двама болни. Седем души имат антитела, което означава, че са прекарали вируса, но най-вероятно леко и без симптоми. Това съобщиха от Националния оперативен щаб на брифинг в четвъртък.

611 с коронавирус у нас, 70-годишна е сред излекуваните (ВИДЕО)

Изводите са, че епидемията е под контрол, но все още не можем да говорим за масов имунитет. Добрата новина е, че има 6 нови излекувани. Общият брой на заразените с коронавирус у нас вече е 611.

Масово тестване за коронавирус у нас засега не може да има (ОБЗОР)

 

 

"Изследването е интересно, защото ни дава картина от ситуацията. Тези 0,7% заразени означават, че активна циркулация на вируса в София не е налична. Това означава, че епидемията е под контрол. И ако продължим с мерките, тя ще може да остане с нисък интензитет на разпространение", добави главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, като подчерта, че все още е рано за отслабване на мерките.

Според ген. Мутафчийски масово скринингово изследване ще бъде скъпо и "абсолютно безсмислено". След месец ще бъде направено повторно изследване, данните от което също ще се анализират.

 

 

Репортери: Даниела Пехливанова, Владислава Тричкова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП