COVID-19 изпразни улици и булеварди в големите градове

Все повече хора решават да продължат социалната си изолация заради коронавируса с престой на село.

Дезинфекции в дупнишкото селце Кременик много рядко се правят, пътищата са разбити и прашни, а болница има чак в Дупница. И въпреки всичко това, Кременик сериозно е повишил броя на жителите си напоследък, защото в доскоро тихите къщи, все по-често започнали да се настаняват млади хора от столицата. Защото в тишината и относителното безлюдие, те намерили сигурен начин да стоят надеждно далеч от коронавируса и психозата около него.

Още един починал с коронавирус у нас, 648 са потвърдените случаи

Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия лукс на живота в София, запалил автомобила си и с цялото си семейство се настанил в бащината си къща в Кременик. 

„Тук е по-безопасно и свободно. Имаме градина. Изолирани сме. Не работим вече 15 дни“, разказа мъжът.

Животът на село преоткрива и Станислава Стефанова. В момента тя и семейството й се радват на скорошната си инвестиция -  тиха къщичка, близо до брега на язовир Дяково.

Мащабна акция на полицията се провежда в София

„Много по-лесно се живее на село в този момент, отколкото да сме затворени в апартаментите. Да работя в градинката след натоварен ден ми действа релаксиращо. Умората изчезва веднага“, сподели Станислава.

Появата на младите хора в Кременик радва постоянните жители. Те не се уморяват да повтарят, че на село коронавирусът би трябвало да се разпространява по-трудно, защото няма тълпи, няма градски транспорт, няма и голямо движение на непознати хора. 

И макар, че в Кременик хората силно вярват в имунитета си, все пак взимат мерки и се стараят да спазват ограниченията, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце трудно някой може да ги хване в нарушение, местните гледат да не излизат на ненужни разходки.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП