Коронавирусът засегна един от най-печелившите отрасли в страната на лалетата

За първи път тази година площад "Св. Петър в Рим" няма да бъде украсен с нидерландски цветя по време на великденската меса, както повелява традицията. Коронавирусът засегна един от най-печелившите отрасли в страната на лалетата, а заради кризата продажбите в Нидерландия драстично намаляха. Всеки ден милиони цветя се изхвърлят на боклука.

"Дръжте крадеца": Обир на цветарски магазин в София (ВИДЕО)

В криза като тази, едно от първите неща, които хората спират да купуват, са цветята. Макар че цените на лалетата и розите падат, приоритет на хората остават продуктите от първа необходимост. В страната на лалетата са намерили решение - нидерландските производители започнаха да предоставят непродадените си цветя на болници, за да оцветят ежедневието на онези, които не спират да работят, и да покажат, че животът не е само опашки за тоалетна хартия. Отскоро в страната тече кампания с името #КупувайтеЦветяНеТоалетнаХартия. 

Пандемията от COVID-19 продължава да нанася удари по световната икономика

Гордостта на цветарския бизнес - паркът за пролетни цветя "Кукенхоф", отвори виртуално врати. Чрез Youtube можете да се насладите на пъстрата музайка от милиони лалета, зюмбюли, нарциси и минзухари.
 
В нормално време най-предпочитаното фотографско място на света е посещавано от милиони туристи. Алеите са дълги по 15 км, а тук има мини зоо кът, лабиринт от жива плет, кафета и ресторанти, вятърна мелница на повече от 100 г., дарена на парка през 1957 г. и няколко вдъхновения, откъдето да почерпите идеи как да аранжирате цветята в собствената си градина.
 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.