Епидемията не отслабва и в Европа

Eпидемията от коронавирус не показва признаци на отслабване в Европа и Северна Америка. Починалите от COVID-19 в Съединените щати преминаха границата от 20 000. Така САЩ стана държавата с най-много фатални случаи.

Почти 14 000 смъртни случая от COVID-19 във Франция

В същия ден Великобритания отчете общо 10 000 починали. Последните изследвания сочат, че там болестта още не е достигнала пика си и Островът може да изпревари Италия и Испания в черната статистика на броя на жертвите.

КОРОНАВИРУСЪТ ПО СВЕТА: Италия удължава блокадата, повече от 2 000 починали в САЩ за 24 часа

Добра новина дойде за премиера Борис Джонсън, който днес беше изписан от болницата.

Обикновено препълнените улици на Истанбул днес бяха абсолютно празни. Турция обяви 48-часова пълна карантина, в опитите си да се бори със заразата. Две денонощия не се позволява излизането по никакви причини.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!