Обсъдени са били социалните и икономически мерки в подкрепа на секторите, засегнати от извънредното положение

Социалните и икономическите мерки в подкрепа на работниците и секторите, засегнати от извънредното положение, обсъдиха на среща премиерът Бойко Борисов и лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа” Пламен Димитров и Димитър Манолов. На срещата присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщават от правителствената пресслужба.

„Въведохме важни мерки като така познатата 60/40, обърнахме се в подкрепа на най-засегнатите от коронавируса сектори, подпомагаме и изключително уязвимите наши граждани като самотните родители и останалите без доход българи“, посочи по време на срещата премиерът Борисов.

В хода на разговора синдикалните лидери заявиха, че мерките на правителството са работещи и дават резултат. „Продължаваме с действията за справяне със социално-икономическите последици от COVID-19. А с вашата експертна помощ съм убеден, че ще намерим най-правилните решения за българския народ“, отбеляза Борисов.

Премиерът добави, че Министерството на труда и социалната политика всеки ден продължава да работи за откриването на нови инструменти за подпомагане на нуждаещите се групи, както и за запазване на заетостта и на доходите на работещите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП