Решението на Столичната община е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при премиера

По-строг режим на придвижване въвежда Столичната община в кварталите „Филиповци“ и „Факултета“. СДВР ще организира контролно-пропускателни пунктове на изходите. Решението е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при премиера Бойко Борисов, информира във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Задължително е всички работещи да се снабдят със служебни бележки от работодателите си, които да представят при проверките, пише още Фандъкова.

Заедно с директорa на Столичната регионална здравна инспекция ще се организира тестването на всички установени контактни граждани, допълва тя.

Поставиха КПП-та в махалите в София

Столичният кмет поясни, че продължава дезинфекцията в рисковите квартали. Екипи на аварийната дирекция на Столична община, на кмета на район „Красна поляна“ и почистващите фирми обработват ежедневно „Филиповци“ и „Факултета“.

Събирания на групи от повече хора в тези квартали няма да бъдат допускани. Градоначалникът призовава да се спазват указанията на полицията и на здравните инспектори, които са на място.

Ген. Мутафчийски е информирал, че се регистрира по-голям брой заразени с COVID-19 в двата квартала.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!