С него милиони разделени семейства и приятели ще могат да спазят традицията по интерактивен начин

Младо семейство реши да даде възможност на повече хора, въпреки карантината, да спазят традицията за чукане с яйца на Великден. Те са създали приложение, което позволява да играеш онлайн от телефона или от компютъра.

Бачковският манастир с опит за рекорд по боядисване на яйца

„Чук-Пук“ е онлайн приложение, което дава възможност да боядисаш едно яйце, след което да поканиш приятел, близък или родина, и да се изправите един срещу друг в двубой с яйцата. Или казано на кратко - да видите чие яйце е по-здраво, почти като на обичайния Великден.

„Приложението е много просто. Постарахме се да опростим възможно най-много начина на използване, тъй като бихме искали хората във всяка една възраст и от всяко едно поколение да могат да го използват. Единственото условие е да има акаунт във Facebook“, разказва Илияна Мочева.

 

 

„Влизаме в една обособена за нас стая, играем с натискане на бутон и веднага след това се показва кой от нас двамата е победил като виждаме и счупеното яйце на екрана“, обяснява още тя.

Днес е Велики четвъртък

Битката трае точно толкова, колкото и в реално време - не повече от няколко секунди. Сега Илияна и Симеон, чакат одобрение от “Google Play” за да може приложението да е достъпно до платформата Android. По план трябва преди Великден всичко това вече да е факт и да даде шанс на милиони разделени семейства и приятели да спазят традицията. Макар и по интерактивен начин.

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.