Българският шампион периодично се включва в благотворителни кампании

Лудогорец ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието. Тези средства се очаква да бъдат получени от Клуба по правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40. Лудогорец отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение.

Собствениците Кирил и Георги Домусчиеви наредиха на ръководството на клуба тези средства да бъдат дарени за подкрепа на социално слаби жители на Лудогорието. За справедливото разпределение на хранителните продукти от клуба ще разчитат на кметовете в региона. Разградчани периодично се включват в благотворителни кампании. Вчера екипът на отдел „Маркетинг и продажби“ зарадва обитателите на Дома за стари хора в Разград, осигурявайки агнешко месо и продукти за великденския обяд.

Лудогорец с дарение за най-нуждаещите се в Разград за Великден (СНИМКИ)

В момента е в ход антикризистна програма на клуба. Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на клуба, който в момента не развива основната си дейност. Не се планират съкращения на служители, поради което разградчани кандидатстват по правителствената програма 60/40, а клубът е изряден данъкоплатец.

Лудогорец стартира мащабна антикризисна програма, обявиха доста промени в клуба

От началото на 2020 г. разградчани са платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Важно е да се уточни, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на клуба и не касае правителствената програма 60/40.

Братя Домусчиеви с огромно дарение за болницата в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кирил Домусчиев дари важно лекарство за 300 заразени с коронавирус

Родителите на братя Домусчиеви с щедро дарение за медицинско оборудване в Ловеч

Още дарители протягат ръка на медици и нуждаещи се

Кирил Домусчиев: "Биовет" АД дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

Родителите на братя Домусчиеви дариха хлорохин и 100 хил. лева на болницата в Ловеч

Кметът на Разград: Братя Домусчиеви показаха отговорност към всички хора от региона

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.